domingo, 25 de agosto de 2013

DESCOBREIX FINLÀNDIA I A VEURE ON ET PORTA A TU


Aquesta entrada la vull dedicar al que més m’ha agradat experimentar fins ara de Finlàndia.
I és, sense cap mena de dubte, els quatre dies que vaig passar amb la família a la regió dels llacs (aprop de Mikkeli) en una cabanya, o com diuen els finesos, una mökki. On no vam fer gaire cosa més que estar allà amb els cinc sentits.

Això és el que veia quan em despertava i el que veia quan m’anava a dormir. 


No cal dir que el paisatge era impressionant, i estàvem sols gaudint-lo. És inevitable que un sentiment d’immensitat et corri per les venes. Hi regnava la tranquil·litat, hi havia espai per respirar i renovar-se. Deixàvem passar les hores, lentes, sense cap obligació, res a fer a part de gaudir de l’instant que la natura ens regalava, i només havíem de fer allò que desitjàvem en cada moment.



I resulta ser que en aquells dies vaig fer tantes coses que no havia fet mai, que es van convertir en quatre dies fantàstics.

- Vam agafar una barca i vam remar llac endins (vam remar tant que al meu germà i a mi ens van sortir llagues).



- Vam sortir a córrer tres dies al voltant del llac, sols, i quan arribàvem ens llençàvem a dins per refrescar-nos (i no vegis si ens refrescàvem, l’aigua estava gelada!).

- Vam fer una sauna cada dia. I després de la sauna ens endinsàvem al llac i hi tornàvem a entrar.

- Vam seure al banc de fusta per parlar, i l’últim dia és on a les 22:30h de la nit vam contemplar aquest paisatge bevent uns glopets de Vodka com si fóssim finesos.


Curiositat: Els finesos els agrada tant la sauna que també en tenen dins les universitats. No és fantàstic?
Cançó del dia: "L'affaire Sofia". Els amics de les arts.
P.D. Animeu-vos a comentar! Vull saber les vostres opinions. Una abraçada.

4 comentarios:

  1. Ja pots ben dir que has passat 4 dies idílics!! Quin plaer aixecar-te i que el primer que veguis sigui aquest magnífic paissatge. Segur que feia que et despertessis i comencessis el dia d'una manera molt diferent (més relaxada, tranquil·la,...perquè si les fotografies ja transmeten tot això, no m'imagino el poder viure-ho en primera persona!!!).
    ...I vau remar tant que fins i tot vau partir el rem, oi??? jejeje
    Ostres! no sortieu de l'aigua com glaçons??? (i més després de córrer)

    Molts petons i abraçades de part de tota la family. Ens agrada molt llegir les teves aventures i experiències. :)

    Pd; i ja saps el que et toca, suar, suar i més suar... jeje

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si! Van ser quatre dies on només ens vam dedicar a deixar la ment en blanc. El rem... en fi, quina vergonya jajajaja.
      Aquesta era la gràcia després de tornar de córrer! El contrast era el que et relaxava més. Després una dutxa d'aigua calenta i com nous.
      Molts petons per a tots vosaltres de tornada!! Què guay que em llegiu tots :-)

      Eliminar
  2. Ep! Júlia
    És emocionant llegir tot allò que vas fent i descobrint, ens transportes una mica cap a Finlàndia. Paisatge increïble que de ben segur desperta tots els sentits. Passa-ho molt bé i aprofita l’estada, seguiré les teves vivències i peripècies.
    Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Waw Montse moltes gràcies! M'ha fet moltíssima gràcia rebre un comentari teu. M'alegra saber que us transporto amb els meus escrits i les meves fotos, és el que intento.
      Un petó molt gran!! :)

      Eliminar