domingo, 22 de septiembre de 2013

RATLLANT FITES DE LA LLISTA

Plantejar-te un erasmus indiscutiblement comporta establir una sèrie de coses que vols fer en el país corresponent. Una mena de llista imaginària o no que intentes complir en un temps determinat.
En el cas de la meva llista, aquesta setmana s'ha escurçat.
Primer de tot us escriuré sobre el "get together day" que va tenir lloc el dimarts (em sap greu perquè no tinc fotografies del dia, una llàstima).
Els estudiants d'aquí són tant enrotllats que ens van organitzar una trobada a tots els erasmus de la regió de Satakunta.
Primer de tot i de bon matí vam estar a la Universitat de Rauma. Ens van fer unes quantes xerrades sobre Finlàndia i el fet de ser estudiant aquí. En acabar vam dinar a la universitat.
Més tard ens van portar amb autocar fins a una caseta al costat d'un llac. Ens tenien preparada una gimkana amb 10 proves, molt divertit. Llàstima que plovisquejava, però igualment res ens va aturar de passar-nos-ho bé, i més sabent que després ens tenien preparada una sauna!
Així va ser, mentre uns preparaven la sauna els altres escalfaven unes quantes "suomalainen makkaraa" (salsitxes fineses). Després de fer el mos ens vam canviar i vinga, tots/es a suar dins la gran sauna! El millor eren els descansos de la sauna perquè ens tiràvem al llac.
L'aigua estava molt més freda que el primer cop que ho havia fet durant el mes d'agost. "Controla la respiració" em deien. I realment ho vaig fer i vaig aconseguir estar una bona estona dins l'aigua. Fins i tot vaig ser prou valenta per posar-me a nedar. Era molt curiós perquè quan notava que estava al límit de calor dins la sauna sortia a fora amb biquini i no tenia fred. Quan em posava dins l'aigua sabia i notava que estava gelada però no tenia la sensació de fred. També pot ser que enganyés la meva ment, perquè quan em tocava la pell era com si tingués milions de petites agulles clavades. Ara, quan ja en tenia prou de l'aigua gelada entrava a la sauna i no la trobava calenta. Vaig passar quatre vegades d'extrem a extrem de temperatura. Era una sensació nova. Després vam menjar una pizza i una "pulla" (postre finès). Va ser un dia rodó.
L'endemà anava a pràctiques sentint-me una mica més finesa, i al acabar vam anar al cinema a veure "city of bones". El cinema és petit però hi havia força gent per ser un dimecres qualsevol. Aquí les pel·lícules no estan doblades i s'agraeix.
El dijous va ser el dia de la festa. Aquesta nit qui volgués tenia la opció de disfressar-se d'algun ofici. I clar, les estudiants més orgulloses de fer infermeria vam agafar quatre tonteries de l'hospital i ens vam mig disfressar uns quants. L'stamp de la festa és aquest.


Per l'ocasió vam veure vodka suomi. El més barat (14€!), sense dosificador, però he d'admetre que està força bé.

Tot i que sense cap mena de dubte el millor de la nit va ser conèixer els primers nois finesos! I un d'ells perquè portava la samarreta del barça! Dos dels nois son estudiants de cuina. Espero que s'animin i algun dia ens preparin un plat típic del país.













I bé, arriba el dissabte i amb ell el millor de la setmana.
Al matí a Rauma es va organitzar un mercat enorme. Tothom l'esperava perquè només es fa un cop a l'any.


Fent salmó fumat


No sé el nom d'aquest menjar, però són ametlles amb mel i canyella. Estan molt bones i en vam comprar una bossa.

Per quan arribi el fred... (no els vam comprar eh!!)














































Quan vam acabar de passejar pel mercat ja ho teníem tot preparat per a canviar-nos i anar a veure un partit de hockey gel!
Amb els pantalons verds d'estudiants (ens els van deixar) entres gratis als partits.



















Hi havia molt d'ambient. Em va encantar estar allà dins. Es nota que és l'esport més seguit de Finlàndia. La majoria de la gent animava i hi havia tambors i tot. El partit era Hèlsinki-Rauma, i va guanyar Rauma!


Curiositats: Dins de la Universitat els estudiants disposen d'una sala de joc lliure on hi ha playstation, billar, televisió, sofàs...
Cançó: "Little one". Lucy Schwartz

No hay comentarios:

Publicar un comentario